Yeni Tarifler
GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gr kuru bakla (akşamdan ıslatılmış)
- 2 orta boy soğan
- 1/2 demet dereotu
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 1/2 çorba kaşığı şeker
- tuz
HAZIRLANIŞI
Baklaları 3-4 su yıkayıp üzerini 2 parmak aşacak kadar su ekleyerek en az 12 saat ıslatalım. Sonra baklaları tekrar yıkayıp basınçlı bir tencereye alalım. Bir tavaya zeytinyağını alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyip hafifçe pembeleşene dek kavuralım. Pembeleşen soğanları baklaların bulunduğu tencereye aktaralım. Tuzu, şekeri, limon suyunu ekleyip baklaların üzerini 4 parmak aşacak şekilde su ekleyelim. Ağır ateşte yumuşayana dek pişirelim. Tencereyi ateşten alıp bakla püresini ılıtalım. Tuzunu ve ekşiliğini kontrol edip gerekirse biraz daha limon suyu ekleyelim. Baklaları robot yardımıyla pürüzsüz kıvama getirelim. Dere otunu ince ince doğrayıp püreye ekleyerek karıştıralım. Püreyi düz bir servis tabağına boşaltıp üzerini düzeltelim. Püre soğuyup katılaştığında kare veya dikdörtgen dilimlere keserek servis yapalım. Baklalar haşlandığında suyu kalmış ise tel süzgeç yardımı ile biraz süzdükten sonra püre haline getirin.