Yeni Tarifler
GEREKLİ MALZEMELER
500 gr Kuşbaşı Süt Danası Eti
30 gr Tereyağı
4 Diş Reis Sarımsak
500 gr Reis Arpacık Soğanı
1 Tatlı Kaşığı Reis Un
1 Su Bardağı Reis Haşlanmış Nohut
2 Domates
15 gr Domates Salçası
1’er Dolmalık Sarı ve Kırmızıbiber
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
10 Su Bardağı Sıcak Su
HAZIRLANIŞI
Sarımsakların kabuklarını soyup kıyın.
Arpacık soğanların kabuklarını soyun.
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve doğrayın.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın.
Haşlanmış nohut, domates, salça, biberler, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın.
Tereyağını tencerede eritip kuşbaşı et ve sarımsakları ekleyin.
Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
Soğanları ilave edip 5 dakika daha kavurun.
Unu yemeğin içine serpip karıştırın.
Kasedeki nohutlu karışım ve sıcak suyu tencerenin içine ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp birkaç taşım kaynayınca ocağı kısın ve etler iyice yumuşayıp yemek kendi suyu ile kalıncaya kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun…