Yeni Tarifler
GEREKLİ MALZEMELER
20-25 Tane Kabak Çiçeği
1 Su Bardağı Reis Pirinç
1 Adet Reis Kuru Soğan
1 Adet Domates
Nane, Maydanoz
Karabiber, Tuz, Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Kabak çiçeklerini bol su ile birlikte yıkadıktan sonra bitkinin saplarını kopartıp hazırlayın.
Kabak çiçeklerinin içerisindeki sarı kısımları çatal veya küçük bir kaşık yardımı ile çıkartın yaprakların yırtılmamasına dikkat edin.
Soğanlarını ince ince kıydıktan sonra zeytinyağı ile birlikte kavurun.
Ek olarak ayıklayıp yıkadığınız pirinçlerini ilave ederek karıştırın.
Biraz kavrulduktan sonra domates rendesi ilave ederek tekrar karıştırmaya devam edin.
Üzerine yeşilliklerini, karabiber ve yarım su bardağı suyu da ilave ederek demlenmeye bırakın.
Demlendikten sonra hazırladığınız kabak çiçeklerinin içerisini doldurarak tencereye dik bir şekilde dizin.
Dizdiğiniz dolmaların üzerine bir iki kaşık zeytinyağı gezdirerek tuzunu ve suyunu ilave edin.
Kabak çiçeklerinin içerisini fazla doldurmamaya özen gösterin kabaklar ince olduğundan pişerken dolmalar patlayabilir.
Kabak çiçeği zor bulunan bir bitki olduğundan kendi bahçenizde kabak yetiştiriyorsanız çiçekleri kapanmadan toplamanız gerekiyor.
Dolmalarınız piştikten sonra ocağın altını kapatarak soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun…