Yeni Tarifler
GEREKLİ MALZEMELER
250 Gr Reis İnce Bulgur
250 Gr Reis Firik
500 Gr Yağlı Kıyma
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
500 Gr Kurutulmuş Patlıcan
500 Gr Kurutulmuş Dolmalık Kırmızıbiber
2 Reis Soğan
1 Reis Sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yeteri Kadar Su
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ve biberleri ayrı ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletin.
Geniş bir kapta bulgur, firik, kıyma, salçalar, ince doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızıbiberi karıştırın.
Karışımı biber ve patlıcanların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurun.
Tencereye dizip dolmaların yüzüne çıkacak kadar su ilave edin.
Suya bir tutam tuz atın ve ocağa alın.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun…
GEREKLİ MALZEMELER
250 Gr Reis İnce Bulgur
250 Gr Reis Firik
500 Gr Yağlı Kıyma
1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
500 Gr Kurutulmuş Patlıcan
500 Gr Kurutulmuş Dolmalık Kırmızıbiber
2 Reis Soğan
1 Reis Sarımsak
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Yeteri Kadar Su
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları ve biberleri ayrı ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletin.
Geniş bir kapta bulgur, firik, kıyma, salçalar, ince doğranmış soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kırmızıbiberi karıştırın.
Karışımı biber ve patlıcanların içine yarısını biraz geçecek şekilde doldurun.
Tencereye dizip dolmaların yüzüne çıkacak kadar su ilave edin.
Suya bir tutam tuz atın ve ocağa alın.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun…