Yeni Tarifler
GEREKLİ MALZEMELER
1 Su Bardağı Reis İnce Bulgur
200 Gr Kıyma
1 Yumurta
Tuz
Kırmızı Pul Biber
Üzeri için;
Tereyağı
Kırmızı Pul biber
Taze Nane
HAZIRLANIŞI
Bulguru derin bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika bekletin.
Kıyma, tuz, kırmızı pul biber ve yumurtayı ilave edip yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassı köfteler hazırlayın.
Kaynayan tuzlu suda haşlayıp kevgirle servis tabağına alın.
Tereyağını eritip kırmızı pul biber ile karıştırın.
Köftelerin üzerinde gezdirin.
İnce kıyılmış taze nane ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun…