Yeni Tarifler
GEREKLİ MALZEMELER
1.5 Su Bardağı Reis İç Bakla
1 Patates
1 Reis Soğan
1 Havuç
3.5 Yemek Kaşığı Ayçiçeği Yağı
1.5 Yemek Kaşığı Tereyağı
8 Su bardağı Su
3-4 Dal Dereotu
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Havuç, patates ve soğanın kabuklarını soyup iri küp şeklinde doğrayın.
Geniş bir tencerede tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın.
Soğan, havuç ve patatesi ilave edip kavurun.
Suyu ve baklayı ilave edip kaynamaya bırakın.
Havuçlar pişip baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Mutfak robotundan geçirip veya ezerek püre haline getirin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Kaseler aktarıp üzerini dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun…